Thursday, May 11, 2017

Baru 25% setuju, Dah anggap orang ramai mahu Muhyiddin sebagai PM?


Dikala Azmin kata sudah ada calun PH untuk PM dan telah dibisikkan Muhyiddin sebagai bakal PM untuk PH, keluar satu survey dari orang Muhyiddin yang pernah jadi Penasihat di Pejabat MB Perak, Dato Dr Rais Hussein.

Survey shows Malaysians want Muhyiddin as PM

Menurut laporan, 37% survey say agree. 25% oppose. Rest unsure.

Biasanya survey begini adalah bias dan bukan berdasarkan finding yang sahih tapi dimanipulasi untuk mendapat keputusan yang memenuhi agenda yang mahu dicanangkan.

Namun begitu, keputusan banci masih menunjukkan hanya 37% yang mahukan Muhyiddin. Macam mana mereka boleh kata orang Malaysia mahu Muhyiddin. Yang jelas orang Malaysia tidak terima lagi Muhyiddin!

Hai .... kalau banci yang dimanipulasikan pun tidak menyokong Muhyiddin, apa agaknya survey sebenar yang tidak dimanipulasi.

Tambah lagi, bukan ke mereka banci PAS parti paling popular.

http://www.malaysia-today.net/ppbm-study-shows-pas-most-popular-party-in-country/

Hadi lah patut jadi PM. Bukannya Muhyiddin!

Entahlah ... survey hanya petanda dan sering bukan sebenar lagi.

Betul ke PH dah ada calun PM?

http://theunspinners.blogspot.my/2017/05/ph-tiada-calun-pm-atau-azmin-pura-pura.html

2 comments:

  • Anonymous says:
    May 11, 2017 at 5:53:00 PM GMT+8

    Random survey macam tulah. Kalau nak ikutkan lagi banyak peratus nak najib melingkup.

  • Anonymous says:
    May 11, 2017 at 10:31:00 PM GMT+8

    Semua pemimpin ph tak ada yg benar2 layak jdi pm.

fda

Archives