Wednesday, May 31, 2017

Saman TSMY tetap saman, Cuma tangguh ke Jun 6hb

|0 comments

Baru satu profesor kangkong komen ....

http://snapshot2016.blogspot.my/2017/05/satu-lagi-professor-kangkong-buat-komen.html

... dah ada perkembangan baru dari PPBM.

Tan Sri Muhyiddin disaman sebab bohong:

PEMBERITAHUAN UNTUK MEDIA
Ketua Aktivis PPBM Negeri Sembilan, Mohd Anas Sudin akan memfailkan permohonan saman ke atas Tan Sri Muhyuddin Yassin kerana berbohong pada akarumbi dan ahli-ahli pengasas.
Anas telah mengetuai 500 orang ahli PPBM Rembau keluar parti pada awal bulan April.
Permohonan akan dibuat di Mahkamah Jalan Duta pada esuk hari, Mei 31hb 2017 pada lebih kurang pukul 9 pagi.
Sekian dimaklumkan.

Din Pagoh ni pun satu hal. Parti rebel macam PPBM banyak retorik. Tak praktikal. Jangan silap cakap.

The Malay Mail online melaporkan:

http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/i-was-never-a-pkr-man-ex-ppbm-member-tells-muhyiddin

Kes telah ditangguhkan ke minggu depan Jun 6hb.

Jika Professor tu cerdik dan duduk untuk analis dia pasti.boleh nampak isu PPBM dah merebak dari negeri sembilan dan perak ke kuala lumpur.

Dlm politik .. Kolumpo tu dah nerve centre.

Walaupun kurangnya kehadhiran itu di KSS dan bukan jejaskan Damansara di mana Muhyiddin duduk ... dah kira dekat.

Monday, May 29, 2017

Sampai bila Muhyiddin HAVE SOMETHING TO HIDE?

|0 comments

Mengapa Muhyiddin berdiam diri dalam kemelut politik yang melibatkannya?


Mengapa Ketua lantikannya hanya suruh semua pihak berdiam? Adakah mereka risau kesannya yang sudah kelihatan sejak Serikandi Perak letak jawatan?

Serikandi letak jawatan pun KSS kurang orang
http://snapshot2016.blogspot.com/2017/05/serikandi-letak-jawatan-pun-kss-kurang.html
Si budak hingus cuba bersuara:

Diversion Rafizi hanya dedah Madey bayar lobbyist korup

|0 comments








Baik-baik orang tidak ingat, permainan bodoh buat orang ingat.



Apa dia nak cabar-cabar bila tiada bukti.



Tambah lagi, The Daily Beast adalah kepunyaan Newsweek yang mana media perdana memang sedang berkonspirasi dalam usaha untuk jatuhkan US President baru, Donald Trump.


Yang tukang spin sapa lagi jika bukan orang putih mabuk.


Lu sapa nak suruh Sultan jawab. Pergi mandi wajib lah!!!!!

Samalah Rafizi ...

http://snapshot2016.blogspot.my/2017/05/bior-la-sotong-berangan-cakap-dia-tak.html


Menangis Madey tutup RM385b duit rakyat dirompak!!!!

|0 comments

Mahathir menangis lagi ...



Tangisan kali ini untuk Proton ...


Cuma tangisan kali ini untuk tutup kekejaman polisi lindung Proton yamg telah cukai RM385 billion yang dirompak dari poket rakyat.




Selama ini Proton jadi lubuk dedak untuknya kumpul kekayaan.



Konon-konon pemurah beri sedekah


Sebenarnya tangisan untuk menipu



Dia yang terlibat jual Proton tapi tuduh orang lain.


Begitu juga dengan Geely




Mahathir boleh terus lakunkan tangisan tapi kita jangan terus ditipu kata-kata, slogan dan maki hamun.





Siapa yang khianat hingga Perwaja rugi RM10 billion???!!!!




Akhirnya 100% Perwaja dijual ..bukan 49.9%. Jika dilayan kehendaknya, lagi merepek bakal berlaku.



Teruslah berlakun ...



Kita jangan lagi percaya.

Perjuangan mu sudah selesai, Masa mu lama berlalu

http://snapshot2016.blogspot.my/2017/05/perjuangan-mu-sudah-selesai-masa-mu.html









Sunday, May 28, 2017

Dilayan Madey, Proton bakal terbarai jadi Perwaja ...

|0 comments

Akhirnya China beli cheap-cheap 100%! Bukan 49.9% pun ....

“Kalau Proton sudah jadi Perwaja dan berlaku kehilangan pekerjaan, kita lagi susah,” kata beliau

Johari juga memberi jaminan nama Proton akan dikekalkan di bawah perjanjian bersama Geely.

“Itu adalah antara yang dipersetujui dalam perjanjian. Lagipun DRB-Hicom ada majoriti saham dan ada kuasa untuk menentukan,” katanya.

http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2017/05/28/johari-jangan-sampai-proton-jadi-macam-perwaja/

-----------

Jangan sampai Syed Mokhtar terbarai melayan ego Mahathir

Sebab ego, Mahathir sedia bungkuskan Syed Mokhtar
http://theunspinners.blogspot.my/2017/05/sebab-ego-mahathir-sedia-bungkuskan.html


Proton’s acquisition was a huge burden on DRB-Hicom and its balance sheet. DRB-Hicom’s gross gearing – or borrowings – shot up to 0.91 times from only 0.26 times before the acquisition of Proton.

DRB Hicom is very diversified groups with interests in Plantations, Hotels, Property development, ports, sugar, automotive etc..

Increasing losses at Proton made it swing from big profits every year to big losses - putting 60,000 jobs at the group at risk.

It's share price shrank from a high of RM3.17 to 80sen.

The DRB-Hicom shares rose to a high of RM1.86 early Thursday, when it resumed trading following the announcement of the deal.

So you can't blame DRB Hicom for allowing Mahathir to quit as Chairman and to bring in a foreign partner.

And you can't blame Govt for using up to RM3.2 billion in soft loans to bail out Proton over the past year.

In fact, you should thank the govt for helping as a collapse of DRB-Hicom would mean 60,000 job losses, trouble in many industries and contagion losses at the banks due to the large amount of debt that DRB Hicom companies carry across their group.

LSS.
---
http://www.thestar.com.my/opinion/columnists/on-the-beat/2017/05/28/when-national-pride-is-too-costly-when-national-pride-is-too-costly-malaysia-is-not-losing-anythin/

-----------

Mahathir mungkin ada wawasan, hasil dari pandangan orang, tetapi hakikatnya ....

PENGURUSAN PERNIAGAAN KAMU HANCUS!!!!

Jika kamu tak masuk campur, tak banyak projek kerajaan rugi berbeliyon-beliyon!!!!


Perjuangan mu sudah selesai, Masa mu lama berlalu

http://snapshot2016.blogspot.my/2017/05/perjuangan-mu-sudah-selesai-masa-mu.html


Sebab ego, Mahathir sedia bungkuskan Syed Mokhtar

|0 comments

Asal kroni dan proksi cina dan India, Mahathir beri peluang senang dan tidak serahkan beban dan masaalah.

Usahawan dan jutawan Melayu pula dilonggokkan dengan tanggungjawab dan minta pulih syarikat bermasaalah.

Akhirnya semua jutawan Melayu zaman Mahathir terlongkop. SORANG TAKDE LAGI!!!

Perjuangan mu sudah selesai, Masa mu lama berlalu

http://snapshot2016.blogspot.my/2017/05/perjuangan-mu-sudah-selesai-masa-mu.html

Jgn kerana Proton maka billionaire yang sorang ni pun nak ditelungkupkan. Dahlah dia jenis pemurah dan banyaj berderma serta simple orangnya.











fda

Archives